Wooncoach helpt senioren met passend wonen (06-12-2017)

Home > Nieuws > Wooncoach helpt senioren met passend wonen

Wooncoach helpt senioren met passend wonen (06-12-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 06-04-2018.

Senioren uit Lopik die vragen hebben over passend wonen kunnen vanaf dinsdag 2 mei 2017 de hulp inschakelen van de Wooncoach Senioren. Is uw woning te groot geworden, of wordt de trap in huis een last? Staat u voor de keuze om te verhuizen of maatregelen in uw huidige woning te treffen? De Wooncoach Senioren helpt met advies en het zetten van de juiste stappen. Mensen vanaf 65 jaar met een huurwoning of een eigen woning kunnen gebruik maken van de dienstverlening.

Weer comfortabel wonen

De Wooncoach Senioren wordt uitgevoerd door professionals en vrijwilligers met kennis van wonen en zorg. Zij zijn goed bekend met het aanbod aan wonen en zorg in Lopik en omstreken. De wooncoach brengt samen met de oudere zelf de woon- en zorgbehoefte in kaart en gaat op zoek naar oplossingen. De hulp varieert van een oriënterend gesprek tot het begeleiden bij het vinden van een andere woning. Ook kan gekeken worden naar mogelijkheden om voorzieningen aan te brengen in de eigen woning. Alles met het doel dat senioren weer comfortabel kunnen wonen en leven. De dienstverlening is kosteloos en vrijblijvend.

De Lentehof

Woningbouwvereniging Lopik ontwikkelt seniorenappartementen op de locatie ‘Lentehof’. De woningtoewijzing vindt naar verwachting in het voorjaar van 2018 plaats. Heeft u belangstelling? De Wooncoach geeft u informatie over dit nieuwbouw seniorencomplex en de woningtoewijzing en helpt met uw inschrijving op Woningnet. 

Bereikbaarheid

Wilt u méér informatie of wilt u een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? U kunt de Wooncoach Senioren op dinsdag en donderdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur bereiken op telefoonnummer (06) 51 74 97 26 of (06) 10 06 07 83.

U kunt ook een email sturen naar: wooncoachlopik@stade.nl. Een brief kunt u sturen naar Postbus 13124, 3507 LC Utrecht.

De Wooncoach Senioren Lopik is een initiatief van de gemeente Lopik in samenwerking met de Woningbouwvereniging Lopik en is ingesteld voor de periode van één jaar.

Wooncoaches van Stade