Zeven inwoners Koninklijk onderscheiden (24-04-2020)

Home > Nieuws > Zeven inwoners Koninklijk onderscheiden

Zeven inwoners Koninklijk onderscheiden (24-04-2020)

Dit item is verlopen op 03-09-2020.

De gebruikelijke Lintjesregen vond dit jaar plaats in een aangepaste vorm. Op vrijdagochtend 24 april 2020 hoorden zeven inwoners van de gemeente Lopik via een vooraf opgenomen toespraak van burgemeester Laurens de Graaf dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen  tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij feliciteerde de gedecoreerden van harte met hun welverdiende Koninklijke onderscheiding door ze op hun huisadres op ruim voldoende afstand een boeket bloemen en oranjetompoezen aan te reiken.

De gebruikelijke ontvangst van gedecoreerden en oud-gedecoreerden ging op vrijdag 24 april a.s. niet door vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis.
De onderscheidingen zelf worden op een later moment dit jaar uitgereikt. Wanneer dat is, is onder meer afhankelijk van het verloop van het coronavirus.

Bekijk de videocompilatie door op onderstaande foto te klikken:

Hieronder leest u wie er op 24 april 2020 Koninklijk zijn onderscheiden en voor welke activiteiten zij zich gedurende lange tijd vrijwillig inzetten of hebben ingezet:

De heer R. van Breukelen uit Lopik

benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer R. van Breukelen ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

• 1983 – heden:      Opper, Prins en lid Boeren Brass Band Carnavalsvereniging De Kwakbollen in Harmelen
  • 1989 – heden:      Wedstrijdsecretaris, bestuurslid, scheidsrechter bij S.V. Lopik

Echtpaar mevrouw J.M. de Bruijn-Verhoef en de heer L. de Bruijn uit Lopikerkapel

Beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw J.M. de Bruijn-Verhoef ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

• 1986 – heden:      Leiding en coördinatie Kindernevendienst Brugkerk Lopik
  • 2000 – 2013:        Organisatie en teamlid Tentdagen Lopik