Zeven Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt (03-07-2020)

Home > Nieuws > Zeven Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt

Zeven Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt (03-07-2020)

Vrijdag 3 juli 2020 vond op advies van de Kanselarij der Nederlandse Orden in het hele land de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen plaats die vanwege corona niet tijdens de jaarlijkse Lintjesregen op 24 april jl. konden worden uitgereikt.

Burgemeester Laurens de Graaf nodigde daarom de zeven inwoners die eerder dit jaar door Zijne Majesteit de Koning zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau van harte uit voor een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 3 juli bij Recreatie De Batuwe in Lopikerkapel. Daar werden de heer Van Breukelen uit Lopik, de heer en mevrouw De Bruijn uit Lopikerkapel, de heer Van Hall uit Benschop, de heer Spier uit Lopik, mevrouw Velis uit Benschop en mevrouw Wierenga uit Benschop alsnog in het welverdiende Oranjezonnetje gezet.

Uiteraard waren daarbij de landelijke maatregelen van kracht, zoals het in acht nemen van de anderhalve meter afstand en het maximum aantal personen dat voor georganiseerde samenkomsten binnen en buiten geldt. Vanwege corona werden de onderscheidingen niet opgespeld door burgemeester Laurens de Graaf. De burgemeester overhandigde het geopende blauwe etui met daarin de onderscheiding aan de partners of een familielid van de gedecoreerden. Aan hen was het vervolgens de eer om de onderscheiding op te spelden.

Waarvoor de inwoners zijn onderscheiden leest u op onze website in het nieuwsbericht 'Zeven inwoners Koninklijk onderscheiden'. Daar vindt u ook de videocompilatie die op 24 april jl. is gemaakt.

Lintjesregen 24 april 2020

Op vrijdagochtend 24 april 2020 hoorden de zeven inwoners van de gemeente Lopik via een vooraf opgenomen toespraak van burgemeester Laurens de Graaf dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen  tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij feliciteerde de gedecoreerden die dag van harte met hun welverdiende Koninklijke onderscheiding door ze op hun huisadres op ruim voldoende afstand een boeket bloemen en oranjetompoezen aan te reiken.

V.l.n.r.: De heer en mevrouw De Bruijn, mevrouw Wierenga, burgemeester Laurens de Graaf, de heer Van Hall, mevrouw Velis, de heer Van Breukelen en de heer Spier.