Als er iets aan de hand is (crisis)

Home > Openbare orde en veiligheid > Als er iets aan de hand is (crisis)

Als er iets aan de hand is (crisis)

Lopik is voorbereid op een crisis. Of het nu gaat om een grote ramp of een gaslek: de hulpdiensten komen in actie. De gemeente is ook een hulpdienst. De gemeente vangt mensen op als ze hun huis uit moeten, registreert slachtoffers en schade, verzorgt de crisiscommunicatie en nazorg, en ziet toe op de fysieke veiligheid van gebouwen en openbare ruimte. Tijdens een crisis staan alle betrokken organisaties onder bevel van de burgemeester. Zij leidt de bestrijding van de crisis en neemt de beleidsbeslissingen.

De gemeenten in de provincie Utrecht werken samen in de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) op basis van de Wet Veiligheidsregio's.
Meer informatie over de VRU, brandweer en de gemeentelijke crisisbeheersing kunt u vinden op de websites www.vru.nl en www.vrubrandweer.nl.