Onderhoud Lopikerweg West tussen Nicolaas van Catsweg en Damweg

Home > Projecten > Onderhoud Lopikerweg West tussen Nicolaas van Catsweg en Damweg

Onderhoud Lopikerweg West tussen Nicolaas van Catsweg en Damweg

Dit item is verlopen op 12-09-2019.

Aanleiding

De gemeente Lopik gaat onderhoud uitvoeren aan de asfaltverharding van de Lopikerweg West tussen de Nicolaas van Catsweg en de Damweg. Aanleiding voor de werkzaamheden is de slechte staat van de bestaande asfaltverharding.

Werkgebied

Vanaf de kruising met de Nicolaas van Catsweg tot aan de kruising met de Damweg wordt de rijbaan plaatselijk gerepareerd en geheel voorzien van een nieuwe deklaag.

Globale locatie werkgebied

Ontwerp

Op onderstaande foto is de huidige inrichting van de Lopikerweg West te zien. Het asfalt wordt plaatselijk gerepareerd en geheel voorzien van een nieuwe deklaag. De inrichting van de weg blijft gelijk.

Bestaande situatie

Planning

Aannemersbedrijf Mourik Groot-Ammers B.V. voert de werkzaamheden uit. De werkzaamheden starten in de week van 12 augustus 2019 en duren ongeveer drie weken.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zijn er perioden waarin (een deel van) de weg niet of niet goed bereikbaar is en waarin omwonenden hinder kunnen ondervinden van het geluid van graafmachines en ander materieel. Daarbij komt het voor dat bewoners hun perceel niet kunnen bereiken en/of langer moeten wachten dan gebruikelijk. Wel blijven de woningen te allen tijde bereikbaar voor hulpdiensten. Doorgaand verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid over de provinciale weg.

Verkeersmaatregelen

Voordat de aannemer begint met de werkzaamheden, informeert hij de direct aanwonenden hierover per brief en/of persoonlijk. Ook plaatst de aannemer vooraankondigingsborden over de planning van de werkzaamheden. Gedurende de asfaltgerelateerde werkzaamheden en de werkzaamheden aan de bermen zullen er verkeersregelaars aanwezig zijn.

De (direct) omwonenden zijn inmiddels door de gemeente Lopik geïnformeerd via een bewonersbrief. U vindt deze bewonersbrief onderaan deze pagina.

Voor algemene vragen over het project:

Naam               Paul Verweij

Functie             Projectleider