Aan welke vereisten moet een verzoek tot echtscheiding voldoen?

Home > simfaq > Aan welke vereisten moet een verzoek tot echtscheiding voldoen?

Aan welke vereisten moet een verzoek tot echtscheiding voldoen?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Scheiden / Aan welke vereisten moet een verzoek tot echtscheiding voldoen?

U moet eerst een echtscheidingsadvocaat inschakelen. Deze advocaat dient voor u een verzoekschrift in bij de rechtbank.

In het verzoekschrift voor de echtscheiding staat dat het huwelijk niet meer te repareren is. Ook moet er een ouderschapsplan met afspraken over de minderjarige kinderen in staan.

Het verzoekschrift van de echtscheiding moet via een deurwaarder aan de echtgenoot bekend worden gemaakt.