Home > simfaq > Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om subsidie op zonnepanelen te kunnen krijgen?

FAQ / Consumentenzaken / Energie en waterleiding / Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om subsidie op zonnepanelen te kunnen krijgen?

Sinds 8 augustus 2013 is er geen directe subsidie meer voor zonnepanelen. Ook voor in de toekomst is het nog onzeker of er subsidies komen voor particulieren. Landelijke subsidies liggen in ieder geval niet in de lijn der verwachting.

Toch kunnen ook particulieren wel rekenen op enige tegemoetkoming.

Sommige gemeentes verstrekken echter wel een duurzaamheidslening. Ook zal de btw-regeling nog van toepassing zijn: over de aanschafkosten kun je de BTW terugvragen, wat 21% scheelt op de totale investering en ook op de installatiekosten. Voor bedrijven en organisaties zullen de bestaande subsidies waarschijnlijk gehandhaafd worden in 2017.