Home > simfaq > Als de gemeente toezicht houdt op de jeugdzorg, is dat niet een slager die zijn eigen vlees keurt?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Jeugd / Als de gemeente toezicht houdt op de jeugdzorg, is dat niet een slager die zijn eigen vlees keurt?

Kwaliteitswaarborging voor

• jeugdhulpaanbieders,
  • uitvoerders van kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering en
  • voor het Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling ( AMHK)

is in de Jeugdwet opgenomen.

Toezicht en de handhaving gebeurt door de Rijksinspectie en dus niet door gemeenten zelf.