Als ik failliet ben verklaard, ben ik dan ook van mijn schulden af?

Home > simfaq > Als ik failliet ben verklaard, ben ik dan ook van mijn schulden af?

Als ik failliet ben verklaard, ben ik dan ook van mijn schulden af?

FAQ / Consumentenzaken / Financiële dienstverlening en krediet / Als ik failliet ben verklaard, ben ik dan ook van mijn schulden af?

Nee, met een faillissement bent u niet automatisch van uw schulden af. Alleen als het faillissement is beëindigd na de goedkeuring van een akkoord door de rechtbank, bent u van uw schulden af. Een groot deel van de schuldeisers gaat dan akkoord met een gedeeltelijke betaling. De rest van de schulden wordt kwijtgescholden.

Is er geen akkoord dat goedgekeurd is door de rechtbank? Dan blijven de schulden na het einde van het faillissement bestaan. Dit betekent dat schuldeisers ook na een faillissement geld van u kunnen blijven eisen. Om te voorkomen dat u uw hele leven blijft zitten met schulden, is er de wettelijke schuldsanering. In een periode van 3 jaar worden uw schulden gesaneerd en kunt u daarna zonder schulden verder.