Behoud ik mijn Wajong-uitkering als ik in het buitenland ga wonen?

Home > simfaq > Behoud ik mijn Wajong-uitkering als ik in het buitenland ga wonen?

Behoud ik mijn Wajong-uitkering als ik in het buitenland ga wonen?

FAQ / Buitenland: werken, wonen en reizen / Emigratie / Behoud ik mijn Wajong-uitkering als ik in het buitenland ga wonen?

Gaat u in het buitenland wonen, dan wordt in bijna alle gevallen uw Wajong-uitkering geschorst.

Vanaf 1 januari 2015 is de nieuwe Participatiewet van kracht. Dat betekent onder andere dat iedereen met een Wajong-uitkering opnieuw beoordeeld gaat worden. Ook uw eventuele vertrek naar het buitenland wordt dan in die beoordeling meegenomen. UWV kan u hier meer over vertellen.