Behoud ik mijn WW-uitkering als ik werk wil zoeken in een ander EU-land?

Home > simfaq > Behoud ik mijn WW-uitkering als ik werk wil zoeken in een ander EU-land?

Behoud ik mijn WW-uitkering als ik werk wil zoeken in een ander EU-land?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Uitkeringen bij werkloosheid / Behoud ik mijn WW-uitkering als ik werk wil zoeken in een ander EU-land?

U kunt in een aantal gevallen uw WW-uitkering behouden. Het maakt niet uit of u in Nederland blijft wonen of dat u in een ander EU-land gaat wonen. U krijgt de WW-uitkering tot maximaal 3 maanden na uw vertrek.

De voorwaarden hiervoor zijn:

• u gaat naar een land van de EU
  • u heeft de nationaliteit van een EU-land
  • u bent volledig werkloos
  • u informeert uw adviseur werk
  • u heeft minimaal 4 weken WW-uitkering gekregen
  • u heeft nog recht op een WW-uitkering

U moet zich binnen 7 dagen na uw vertrek uit Nederland inschrijven bij het buitenlandse arbeidsbureau. Hiervoor heeft u Formulier PD U2 nodig. Dit formulier krijgt u van uw adviseur werk. Met dit formulier kunt u met behoud van uw Nederlandse uitkering in het andere land werk zoeken.

Het buitenlandse arbeidsbureau geeft aan UWV door of u zich binnen 7 dagen na uw vertrek heeft ingeschreven. Als dat zo is, dan krijgt u over de periode tussen uw vertrek en uw inschrijving uw uitkering uitbetaald. Schrijft u zich later in? Dan krijgt u uw uitkering vanaf het moment van inschrijving.