Home > simfaq > Ben ik verzekerd voor de Wet langdurige zorg (Wlz) als ik in het buitenland woon?

FAQ / Zorg en gezondheid / Kosten zorg en zorgverzekering / Ben ik verzekerd voor de Wet langdurige zorg (Wlz) als ik in het buitenland woon?

Dat hangt af van uw situatie:

• Woont u in het buitenland, maar werkt u in Nederland? Dan bent u automatisch verzekerd voor de Wlz. Dat geldt ook als u in het buitenland studeert of Nederlands ambtenaar bent.
  • Woont u in het buitenland, en werkt u daar ook? Dan bent u meestal niet verzekerd voor de Wlz. Voor verzekering van de Wlz is voorwaarde dat u in Nederland loonbelasting betaalt.