Betaal ik een eigen bijdrage voor de Wlz bij verblijf in een instelling?

Home > simfaq > Betaal ik een eigen bijdrage voor de Wlz bij verblijf in een instelling?

Betaal ik een eigen bijdrage voor de Wlz bij verblijf in een instelling?

FAQ / Zorg en gezondheid / Kosten zorg en zorgverzekering / Betaal ik een eigen bijdrage voor de Wlz bij verblijf in een instelling?

Ja, wanneer u gebruik maakt van de Wet langdurige zorg (Wlz), betaalt u een eigen bijdrage. Via de eigen bijdrage betaalt u een deel van de kosten zelf. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar betalen deze eigen bijdrage niet.

Hoeveel eigen bijdrage u moet betalen, hangt af van verschillende zaken. Denk aan:

• het aantal personen in uw huishouden;
  • uw verzamelinkomen en dat van uw partner;
  • uw Wlz-indicatie: welke, hoeveel en hoelang zorg u nodig heeft.

Het CAK berekent dit voor u en stuurt u een rekening voor de eigen bijdrage.

Meer informatie

Meer informatie over de eigen bijdrage vindt u op de website van het Centraal Administratiekantoor (CAK).