Betaal ik een eigen bijdrage voor Wlz-zorg thuis?

Home > simfaq > Betaal ik een eigen bijdrage voor Wlz-zorg thuis?

Betaal ik een eigen bijdrage voor Wlz-zorg thuis?

FAQ / Zorg en gezondheid / Kosten zorg en zorgverzekering / Betaal ik een eigen bijdrage voor Wlz-zorg thuis?

Ja, voor zorg die u thuis ontvangt (Volledig Pakket Thuis (VPT) moet u een eigen bijdrage betalen wanneer u 18 jaar of ouder bent. Volledig Pakket Thuis valt onder de Wlz (Wet langdurige zorg). Met de eigen bijdrage betaalt u een deel van de kosten van de zorg zelf.

Meer informatie

Voor informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht bij het Centraal Administratiekantoor (CAK). U kunt er informatie vinden waarmee u uw eigen bijdrage kunt berekenen.