Bij wie moet ik melden dat er dode vogels en vissen in het water drijven?

Home > simfaq > Bij wie moet ik melden dat er dode vogels en vissen in het water drijven?

Bij wie moet ik melden dat er dode vogels en vissen in het water drijven?

FAQ / Zorg en gezondheid / Ziekte en preventie / Bij wie moet ik melden dat er dode vogels en vissen in het water drijven?

Dat hangt er vanaf.

Ziet u dode vogels, eenden, vissen of andere dieren in het water drijven? Meldt u dit zo snel mogelijk bij het waterschap of het regionale meldpunt voor botulisme.
Zt u dode vissen en watervogels niet in het water, maar op de kant liggen? Neemt u dan contact op met uw gemeente.

Niet zelf doen

Bij warm weer lopen vooral watervogels en vissen kans op botulisme (een vergiftigingsziekte van waterdieren). Dode dieren verhogen de kans op uitbraak en uitbreiding van botulisme. Ze moeten dus snel verwijderd worden. Dit moet wel deskundig gebeuren, anders verspreidt de ziekte zich.