Home > simfaq > Blijf ik de juridische vader van mijn ongeboren kind als het kind geboren wordt na de echtscheiding?

FAQ / Blijf ik de juridische vader van mijn ongeboren kind als het kind geboren wordt na de echtscheiding?

Nee, niet zomaar. Als uw kind na de echtscheiding wordt geboren, bent u niet automatisch de juridische vader van het kind. Om dat te worden, moet u het kind erkennen. U moet daarvoor met uw ex naar de ambtenaar van de burgerlijke stand voor een erkenningsakte. Wil uw ex daar niet aan meewerken? Dan kunt u bij de rechtbank een procedure voor erkenning starten.