Home > simfaq > Blijf ik de toeslag op mijn uitkering ontvangen als ik in het buitenland ga wonen?

FAQ / Blijf ik de toeslag op mijn uitkering ontvangen als ik in het buitenland ga wonen?

Verhuist u naar het buitenland, dan heeft u in principe geen recht meer op de toeslag op uw uitkering.

In een beperkt aantal landen kunt u de toeslag toch nog blijven ontvangen. Dit zijn landen waarmee Nederland in een verdrag heeft afgesproken dat het recht op de toeslag ook in dat land blijft bestaan. Informeer bij UWV of u de toeslag ook blijft ontvangen in het land waar u naartoe verhuist.

Let op! Nederland wil de verdragen met enkele landen aanpassen. Dit kan betekenen dat u in de toekomst geen toeslag meer kan ontvangen in deze landen.