Controleert de sociale dienst mij?

Home > simfaq > Controleert de sociale dienst mij?

Controleert de sociale dienst mij?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Bijstandsuitkeringen / Controleert de sociale dienst mij?

Ja, de sociale dienst controleert regelmatig of de gegevens die u hebt opgegeven nog kloppen. Daarnaast bekijkt de sociale dienst of u afspraken bent nagekomen, bijvoorbeeld over het zoeken naar werk. Is dat niet het geval? Dan kan de sociale dienst u een boete geven. U bent verder verplicht mee te werken aan heronderzoeken en aan de ondersteuning die de gemeente u biedt om werk te vinden. Doet u dat niet? Dan kan de gemeente uw uitkering verlagen of stopzetten.