Heb ik als jongere recht op een bijstandsuitkering?

Home > simfaq > Heb ik als jongere recht op een bijstandsuitkering?

Heb ik als jongere recht op een bijstandsuitkering?

FAQ / Heb ik als jongere recht op een bijstandsuitkering?

Voordat je als jongere een bijstandsuitkering kunt aanvragen moet je eerst 4 weken naar werk zoeken. Ook moet je onderzoeken of je een opleiding kunt doen. Ben je tussen de 18 en 27 jaar en wil je een bijstandsuitkering aanvragen? Dan moet je je eerst aanmelden voor bijstand via werk.nl.

Na je aanmelding begint de periode van 4 weken. Heb je geen werk gevonden en kun je ook geen opleiding doen? Dan kun je daarna een bijstandsuitkering aanvragen.