Home > simfaq > Heb ik als zelfstandige recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WAZ-uitkering)?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Uitkeringen voor zelfstandigen / Heb ik als zelfstandige recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WAZ-uitkering)?

U kunt alleen een WAZ-uitkering (Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen) krijgen als u voor 1 augustus 2004 arbeidsongeschikt bent geworden.

Bent u na 1 augustus 2004 arbeidsongeschikt geworden? Dan krijgt u alleen een uitkering als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt. U kunt soms een vrijwillige verzekering afsluiten bij het UWV. U kunt ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij of bij de Stichting ZZP Nederland.