Heb ik de politie nodig als ik een feest organiseer?

Home > simfaq > Heb ik de politie nodig als ik een feest organiseer?

Heb ik de politie nodig als ik een feest organiseer?

FAQ / Heb ik de politie nodig als ik een feest organiseer?

De rol van de politie bij feesten is meestal beperkt. De politie assisteert alleen in bijzondere gevallen of wanneer feestgangers te veel overlast veroorzaken.

Wilt u politie-inzet bij uw feest? Dien dan ruim voor het feest een verzoek in bij de politie.

Vergunning aanvragen of melding doen

• Organiseert u een feest, zoals een buurtfeest, dansfeest of festival? Dan vraagt u een vergunning aan bij de gemeente.
  • Gaat het om een klein feest, zoals een vlooienmarkt of een straatbarbeque? Dan hoeft u soms alleen een melding te doen. In geval van twijfel raadpleegt u de gemeente.