Home > simfaq > Heb ik door het huwelijk automatisch ouderlijk gezag over haar kind dat ik erkend heb?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Gezag en voogdij / Heb ik door het huwelijk automatisch ouderlijk gezag over haar kind dat ik erkend heb?

Nee. Daar moet u iets voor doen. U krijgt door het huwelijk niet automatisch het ouderlijk gezag over het kind. Uw toekomstige echtgenote heeft alleen het ouderlijk gezag. U bent de juridische vader. U moet nu, samen met uw echtgenote, om het gezamenlijk ouderlijk gezag bij de rechtbank verzoeken. Dat verzoek wordt ingewilligd als u en het kind in een nauwe band hebben. Ook moet u minimaal een jaar voorafgaand aan het verzoek samen met de moeder de zorg over het kind hebben gehad.