Home > simfaq > Heb ik een omgevingsvergunning nodig als ik een bedrijf ga starten of uitbreiden?

FAQ / Voor jezelf beginnen / Ondernemingsplan / Heb ik een omgevingsvergunning nodig als ik een bedrijf ga starten of uitbreiden?

Dat hangt af van uw bedrijfsactiviteiten. In een omgevingsvergunning worden regels op maat gesteld aan luchtvervuiling, geur- en geluidhinder en veiligheid van bedrijven. In de meeste gevallen kunt u volstaan met een melding van uw bedrijf.

Melding of vergunning

Of u een melding moet doen of vergunning nodig hebt, kunt u nagaan via de Activiteitenbesluit Internetmodule (AIM).