Heb ik recht op bijstand als ik een eigen huis heb?

Home > simfaq > Heb ik recht op bijstand als ik een eigen huis heb?

Heb ik recht op bijstand als ik een eigen huis heb?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Bijstandsuitkeringen / Heb ik recht op bijstand als ik een eigen huis heb?

Met een eigen huis hebt u recht op bijstand als u voldoet aan de algemene voorwaarden voor bijstand. Daarbij zijn er extra voorwaarden waar u aan moet voldoen. Welke voorwaarden dit zijn, hangt af van de overwaarde van uw huis. De overwaarde van uw huis is de waarde die uw huis nu heeft min de nog niet afgeloste hypotheek. De gemeente bepaalt hoe zij de waarde van uw woning vaststelt. Als u een woonboot of woonwagen hebt, gelden dezelfde regels.