Heb ik recht op bijstand als ik minder AOW-pensioen heb?

Home > simfaq > Heb ik recht op bijstand als ik minder AOW-pensioen heb?

Heb ik recht op bijstand als ik minder AOW-pensioen heb?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / AOW / Heb ik recht op bijstand als ik minder AOW-pensioen heb?

Hebt u een onvolledig AOW-pensioen en verder geen of weinig andere inkomsten? Dan kunt u aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) aanvragen.

Nadat u uw AOW-pensioen hebt aangevraagd, kijkt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) naar uw inkomen. Is uw inkomen na uw pensioen nog steeds laag? Dan krijgt u een brief van de SVB. Hiermee kunt u nagaan of u de AIO-aanvulling kunt krijgen. Zo ja, dan krijgt u een aanvraagformulier.