Heeft een persoonsgebonden budget (pgb) invloed op een uitkering?

Home > simfaq > Heeft een persoonsgebonden budget (pgb) invloed op een uitkering?

Heeft een persoonsgebonden budget (pgb) invloed op een uitkering?

FAQ / Zorg en gezondheid / Hulp en verzorging / Heeft een persoonsgebonden budget (pgb) invloed op een uitkering?

• Voor degene die het pgb krijgt toegekend (budgethouder) is het pgb geen inkomen. Dit pgb wordt namelijk gebruikt om zorg in te kopen.
  • Voor degene die de zorg geeft en dus betaald krijgt uit het budget is dit wél inkomen en dus van invloed op de uitkering. Dit geldt evengoed wanneer een inwonend gezinslid de zorg op zich heeft genomen en betaald wordt uit het pgb. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente.