Home > simfaq > Hoe dien ik een correctieverzoek in wanneer mijn persoonsgegevens fout staan geregistreerd in de BRP?

FAQ / Consumentenzaken / Rechten en klachten consument / Hoe dien ik een correctieverzoek in wanneer mijn persoonsgegevens fout staan geregistreerd in de BRP?

Als u merkt dat uw gegevens fout staan geregistreerd in de Basisregistratie personen (BRP) van de gemeente, dan kunt u schriftelijk een correctieverzoek indienen bij de gemeente. Met uw verzoek stuurt u de volgende zaken mee:

• Een kopie van uw geldige legitimatiebewijs.
  • Het document met de foute gegevens.
  • Het bewijs met de juiste gegevens, zoals een huwelijksakte of verblijfsvergunning.

• U staat ingeschreven in de gemeente.
  • Het verzoek doet u zelf schriftelijk.
  • Voor minderjarigen tot 16 jaar kan een ouder, voogd of verzorger het verzoek doen.
  • Een curator kan een verzoek voor u indienen als u onder curatele bent gesteld.
  • In het verzoek geeft u aan wat de wijzigingen zijn.