Hoe gaat een gedwongen ontruiming van een woning in zijn werk?

Home > simfaq > Hoe gaat een gedwongen ontruiming van een woning in zijn werk?

Hoe gaat een gedwongen ontruiming van een woning in zijn werk?

FAQ / Consumentenzaken / Financiële dienstverlening en krediet / Hoe gaat een gedwongen ontruiming van een woning in zijn werk?

De gerechtsdeurwaarder laat uw hele inboedel op straat zetten. U kunt de inboedel dan zelf nog ergens anders heen brengen.

Bent u niet aanwezig tijdens de ontruiming? Dan benadert de gerechtsdeurwaarder de gemeente. De ambtenaar van de gemeente besluit wat er met de inboedel gaat gebeuren: opslaan of als afval afvoeren. Als de gemeente de spullen op laat slaan, zijn de kosten daarvan voor u. Na enige tijd zullen de spullen alsnog worden vernietigd.

De gerechtsdeurwaarder laat ook de mensen en dieren die in het pand aanwezig zijn op straat zetten. De gemeente is verantwoordelijk voor de aangetroffen dieren. Vaak schakelt de gemeente daarvoor de dierenambulance in.