Hoe kan ik bezwaar maken of beroep instellen tegen een belastingaanslag?

Home > simfaq > Hoe kan ik bezwaar maken of beroep instellen tegen een belastingaanslag?

Hoe kan ik bezwaar maken of beroep instellen tegen een belastingaanslag?

FAQ / Overheid en democratie / Bezwaar en beroep overheid / Hoe kan ik bezwaar maken of beroep instellen tegen een belastingaanslag?

Bezwaar maken

Op de belastingaanslag staat vermeld hoe u bezwaar kunt maken.

Gaat het om gemeentelijke belastingen? Dan doet u dit bij de gemeente.
Gaat het om landelijke belastingen? Dan doet u dit meestal bij de Belastingdienst.

Ook staat op de aanslag hoe u bezwaar kunt maken en binnen welke termijn u dit moet doen.

Beroep instellen

Bent u het niet eens met de beslissing op uw bezwaar? Dan kunt u beroep instellen tegen de beslissing. In de beslissingsbrief op uw bezwaarschrift staat of u in beroep kunt gaan en hoe u dat moet doen.