Hoe kan ik buitenlandse documenten legaliseren?

Home > simfaq > Hoe kan ik buitenlandse documenten legaliseren?

Hoe kan ik buitenlandse documenten legaliseren?

FAQ / Immigratie, inburgering en integratie / Legalisatie buitenlandse documenten / Hoe kan ik buitenlandse documenten legaliseren?

De Nederlandse overheid kan u vragen om een officieel en legaal document uit het buitenland. Bijvoorbeeld een geboorteakte, huwelijksakte of overlijdensakte. Zo’n document laat u legaliseren (rechtsgeldig maken) door de autoriteiten van het land waar het document vandaan komt. Dit is bijna altijd het ministerie van Buitenlandse Zaken in het land waar het document vandaan komt.

Controleer de regels voor het land waar het buitenlandse document vandaan komt

Soms zijn er andere regels, omdat een land is aangesloten bij een legalisatieverdrag. In legalisatieverdragen staan afspraken over hoe landen officiële documenten van elkaar accepteren. Controleer daarom altijd welke regels gelden voor het land waar het document vandaan komt.

Ga naar de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.