Home > simfaq > Hoe kan ik een scheiding van tafel en bed omzetten in een definitieve scheiding?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Scheiden / Hoe kan ik een scheiding van tafel en bed omzetten in een definitieve scheiding?

Als u al van tafel en bed gescheiden bent, dan kunt u de rechter vragen om ontbinding van het huwelijk. Hiervoor moet u een verzoekschrift sturen naar de rechtbank. U hebt hierbij een advocaat nodig.

Termijn voor indienen verzoek rechtbank ontbinding huwelijk

U kunt op elk moment samen met uw echtgenoot ontbinding van het huwelijk vragen. Als alleen u dat wilt, kan dat niet op elk moment. Dan kan dat pas als de scheiding van tafel en bed minimaal 3 jaar heeft geduurd. De rechter kan van die termijn afwijken.