Hoe kan ik iemand machtigen voor mij te stemmen?

Home > simfaq > Hoe kan ik iemand machtigen voor mij te stemmen?

Hoe kan ik iemand machtigen voor mij te stemmen?

FAQ / Overheid en democratie / Verkiezingen en politieke partijen / Hoe kan ik iemand machtigen voor mij te stemmen?

Iemand machtigen die in dezelfde gemeente woont

U vult de achterzijde van uw stempas in. U en de gemachtigde moeten allebei ondertekenen. Geef de gemachtigde altijd een kopie van uw identiteitsbewijs mee.

Iemand machtigen die in een andere gemeente woont

U stuurt een aanvraag naar de gemeente waar u woont. Dit kunt u tot uiterlijk 5 dagen voor de verkiezing doen. U en de gemachtigde moeten de aanvraag allebei ondertekenen.

Let op!

Een gemachtigde mag niet meer dan 2 volmachten aannemen. Ook moet hij de volmachtstem(men) tegelijk met zijn eigen stem uitbrengen. Verder moet hij een kopie van uw ID-bewijs meenemen naar het stembureau.