Hoe kan ik iemand voordragen voor een decoratie?

Home > simfaq > Hoe kan ik iemand voordragen voor een decoratie?

Hoe kan ik iemand voordragen voor een decoratie?

FAQ / Cultuur, sport en vrije tijd / Cultuur / Hoe kan ik iemand voordragen voor een decoratie?

Een voordracht voor decoratie kan door een ander of door de persoon zelf worden gedaan.

• Door de directe meerdere van de persoon die wordt voorgedragen, of een nog hogere autoriteit.
  • Door de aanvrager zelf, als deze meent door zijn daden voor een decoratie in aanmerking te komen.

Voor beide gevallen geldt dat de daden die de voordracht rechtvaardigen niet langer dan 5 jaar geleden verricht mogen zijn. Getuigenverklaringen zijn in alle gevallen van groot belang. Dapperheidsonderscheidingen kunnen ook postuum worden toegekend.