Hoe kan ik me laten testen op corona?

Home > simfaq > Hoe kan ik me laten testen op corona?

Hoe kan ik me laten testen op corona?

FAQ / Zorg en gezondheid / Ziekte en preventie / Hoe kan ik me laten testen op corona?

Kort antwoord:

U kunt zich bij de GGD melden voor een coronatest als u klachten heeft die passen bij het coronavirus:

• verkoudheidsklachten
  • neusverkouden
  • loopneus
  • niezen
  • keelpijn
  • hoesten
  • verhoging
  • of plotseling verlies van reuk of smaak.

Maak een afspraak via 0800-1202. Dit telefoonnummer is 7 dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar. Zorg dat u uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand heeft als u belt.

Let op: ernstige klachten of risicogroep?

Mensen met ernstige klachten en mensen uit de risicogroepen melden zich direct bij een (huis)arts of de huisartsenpost. Risicogroepen zijn:

• mensen boven de 70 jaar
  • hartpatiënten
  • longpatiënten en
  • mensen met diabetes

U vindt het overzicht van risicogroepen op de website van het RIVM.

Wanneer moet ik 0800-1202 NIET bellen?

• Als u klachten passend bij het coronavirus gehad heeft maar nu niet meer heeft (de GGD test niet of u het coronavirus heeft gehad).
  • Als u vragen heeft over het coronavirus en geen afspraak wilt maken voor een test. Bel dan naar 0800-1351.
  • Als u zware klachten heeft (bel dan met uw huisarts of huisartsenpost).
  • Als u klachten passend bij corona én andere aandoeningen heeft. Een chronische ziekte bijvoorbeeld of kanker. Bel dan met uw huisarts of behandelend arts.
  • Bel bij levensbedreigende spoed altijd 112.

• verkoudheidsklachten
  • neusverkouden
  • loopneus
  • niezen
  • keelpijn
  • hoesten
  • verhoging
  • of plotseling verlies van reuk of smaak.

Let op: ernstige klachten of risicogroep?

• mensen boven de 70 jaar
  • hartpatiënten
  • longpatiënten en
  • mensen met diabetes

U vindt het overzicht van risicogroepen op de website van het RIVM.

Wanneer moet ik 0800-1202 NIET bellen?

• Als u zware klachten heeft (bel dan met uw huisarts of huisartsenpost).
  • Bel bij levensbedreigende spoed altijd 112.