Hoe kan ik mijn kind inschrijven bij een basisschool?

Home > simfaq > Hoe kan ik mijn kind inschrijven bij een basisschool?

Hoe kan ik mijn kind inschrijven bij een basisschool?

FAQ / Onderwijs / Basisonderwijs / Hoe kan ik mijn kind inschrijven bij een basisschool?

Zodra uw kind 3 jaar wordt, ontvangt u van de gemeente een brief. Hierin staat wanneer u uw kind uiterlijk moet inschrijven bij een basisschool. Uw kind is pas vanaf 5 jaar leerplichtig, maar het is verstandig om uw kind al eerder in te schrijven. U bepaalt zelf bij welke basisschool u uw kind inschrijft. Voor de inschrijving heeft de basisschool een aantal gegevens van uw kind nodig. In ieder geval het burgerservicenummer van uw kind.

Heeft u het gezamenlijk ouderlijk gezag over uw kind na een scheiding? Dan moet u en de andere ouder een handtekening zetten voor inschrijving van uw kind op de basisschool. Als dit voor u niet praktisch is, dan kan één van u een handtekening zetten als de ander geen bezwaren heeft.

Meer informatie vindt u bij de rijksoverheid.