Home > simfaq > Hoe kan ik Nederlandse documenten laten legaliseren voor gebruik in het buitenland?

FAQ / Hoe kan ik Nederlandse documenten laten legaliseren voor gebruik in het buitenland?

Voor legalisatie van Nederlandse documenten (zoals een geboorteakte) kunt u terecht bij het Consulair Dienstencentrum (CDC) van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Er zijn documenten waarvoor andere instanties dan het CDC een extra legalisatie moeten doen. Bijvoorbeeld een rechtbank. En soms moet u uw document eerst laten vertalen. Meer informatie over de legalisatie van verschillende soorten documenten vindt u in de Lijst van legalisatiedocumenten voor gebruik in het buitenland.

Na legalisatie door CDC naar ambassade of consulaat

Is uw document door het CDC gelegaliseerd? De ambassade of het consulaat van het land waar u het document wilt gebruiken, doet dan de laatste legalisatie. Op de website van de ambassade of het consulaat van het land staat hoe dit in zijn werk gaat. Hierna is uw document klaar.