Hoe kan ik van mijn schulden afkomen?

Home > simfaq > Hoe kan ik van mijn schulden afkomen?

Hoe kan ik van mijn schulden afkomen?

FAQ / Consumentenzaken / Financiële dienstverlening en krediet / Hoe kan ik van mijn schulden afkomen?

De eerste stap om van uw schulden af te komen, is een overzicht te maken van uw inkomsten, uw uitgaven en uw schulden. Vervolgens gaat u na hoe u uw uitgaven kunt verlagen of uw inkomen kunt aanvullen. Bij het Nibud vindt u hierover meer informatie.

Lukt het niet om uw schulden op korte termijn af te lossen? Dan kunt u een betalingsregeling voorstellen aan alle schuldeisers.

Gaan uw schuldeisers niet in op uw voorstel? Neem dan contact op met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente. Zij kunnen u in contact brengen met een erkende schuldhulpverlener.

Met behulp van de schuldhulpverlener kunt u een beroep doen op wettelijke schuldsanering. Bij wettelijke schuldsanering stelt de rechtbank een saneringsplan op. Schuldeisers moeten hieraan meewerken.