Hoe kan ik voorkomen dat mijn ex de achternaam van mijn kind verandert?

Home > simfaq > Hoe kan ik voorkomen dat mijn ex de achternaam van mijn kind verandert?

Hoe kan ik voorkomen dat mijn ex de achternaam van mijn kind verandert?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Naamskeuze, naamgebruik en naamswijziging / Hoe kan ik voorkomen dat mijn ex de achternaam van mijn kind verandert?

Uw ex kan een verzoek tot achternaamswijziging indienen als uw ex langere tijd alleen of samen met een nieuwe partner het kind opvoedt.

Is uw kind, of één van uw kinderen, jonger dan 12 jaar? Dan geldt een verzorgingstermijn van 5 jaar. Anders geldt een termijn van 3 jaar.

Voldoet uw ex-partner aan die termijn? Dan kan een naamswijziging eigenlijk alleen maar worden tegengehouden als dit niet in het belang van het kind is. U wordt in ieder geval gehoord in de procedure.