Home > simfaq > Hoe kom ik aan informatie over een monument dat geen eigendom is van de Rijksgebouwendienst?

FAQ / Cultuur, sport en vrije tijd / Cultuur / Hoe kom ik aan informatie over een monument dat geen eigendom is van de Rijksgebouwendienst?

Bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De Rijksdienst heeft gegevens van alle monumenten in Nederland die door het Rijk zijn aangewezen als beschermd monument. Deze rijksmonumenten zijn van nationale betekenis. Bijna alle rijksbeschermde monumenten zijn in particulier bezit. Monumenten die door gemeenten en provincies zijn beschermd zijn niet in deze website opgenomen.