Hoe moet mijn correctieverzoek worden uitgevoerd?

Home > simfaq > Hoe moet mijn correctieverzoek worden uitgevoerd?

Hoe moet mijn correctieverzoek worden uitgevoerd?

FAQ / Consumentenzaken / Rechten en klachten consument / Hoe moet mijn correctieverzoek worden uitgevoerd?

Een organisatie moet binnen 4 weken reageren op uw correctieverzoek. Besluit de organisatie om de gegevens te corrigeren, dan moet dit zo snel mogelijk gebeuren.

Weigert een bedrijf of de instelling uw gegevens aan te passen? Dan moeten ze aangeven waarom.

Weigert een overheidsorgaan? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken of beroep instellen.

Bij de autoriteit persoonsgegevens vindt u meer informatie over de uitvoering van het correctieverzoek.