Hoe oud moet ik zijn om op een zware motor te rijden?

Home > simfaq > Hoe oud moet ik zijn om op een zware motor te rijden?

Hoe oud moet ik zijn om op een zware motor te rijden?

FAQ / Verkeer, voertuigen en wegen / Voertuigen / Hoe oud moet ik zijn om op een zware motor te rijden?

De minimumleeftijd waarop iemand een zware motor mag besturen, hangt af van eventuele ervaring op een lichte motor.

Geen ervaring op een lichte motor

Als u geen ervaring heeft opgedaan op een lichte motor (minder dan 25 kW), moet u minimaal 21 jaar oud zijn om op een zware motor (meer dan 25 kW) te mogen rijden.

Wel ervaring op een lichte motor

Als u wél ervaring heeft op een lichte motor, dan mag u 2 jaar nadat u het rijbewijs voor de lichte motor heeft gehaald, een zware motor besturen. Als u het rijbewijs voor een lichte motor op uw 18e heeft gehaald, dan mag u dus vanaf uw 20e jaar op de zware motor rijden.