Hoe regel ik een Verklaring omtrent gedrag (VOG)?

Home > simfaq > Hoe regel ik een Verklaring omtrent gedrag (VOG)?

Hoe regel ik een Verklaring omtrent gedrag (VOG)?

FAQ / Hoe regel ik een Verklaring omtrent gedrag (VOG)?

Er zijn verschillende manieren om aan een Verklaring omtrent gedrag (VOG) te komen. Soms regelt u de VOG via uw gemeente. Soms doet u dit op internet en soms is dit bij Justis.

Als u een nieuwe baan of stage krijgt, kan uw werkgever om een VOG vragen. Het is een verklaring die aangeeft dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor uw baan of stage. U kunt een VOG via internet of via uw gemeente aanvragen. Staat u niet ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP)? Dan moet u altijd direct naar Justis. Justis beslist in alle gevallen of u wel of geen VOG krijgt.

VOG aanvragen

Er zijn verschillende manieren om aan een VOG te komen:

Er is ook een Engelstalig aanvraagformulier VOG beschikbaar. De VOG die u ontvangt is in het Nederlands geschreven, maar heeft een Engelse toevoeging.