Home > simfaq > Hoe staat mijn kind geregistreerd in de registers van de burgerlijke stand als ik er alleen voor sta?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Naamskeuze, naamgebruik en naamswijziging / Hoe staat mijn kind geregistreerd in de registers van de burgerlijke stand als ik er alleen voor sta?

Ieder kind heeft als het geboren wordt automatisch voor de wet een moeder. Niet elk kind heeft voor de wet automatisch een vader. Om voor de wet ook een vader te hebben, moet een man het kind erkennen. Staat u er als moeder alleen voor? Dan krijgt uw kind automatisch uw naam. En als er geen vader in beeld is, staat er geen vader geregistreerd.