Hoe verloopt een gemeenschappelijke echtscheidingsprocedure?

Home > simfaq > Hoe verloopt een gemeenschappelijke echtscheidingsprocedure?

Hoe verloopt een gemeenschappelijke echtscheidingsprocedure?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Scheiden / Hoe verloopt een gemeenschappelijke echtscheidingsprocedure?

Uw advocaat doet een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank. De rechtbank doet dan schriftelijk uitspraak. Via de advocaat ontvangt u een kopie van de uitspraak. Als de echtscheiding is uitgesproken, kunt u een 'akte van berusting' ondertekenen. Daarin verklaart u dat u geen hoger beroep zult instellen. De echtscheiding kan op die manier sneller worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.