Hoe vraag ik een kiezerspas aan?

Home > simfaq > Hoe vraag ik een kiezerspas aan?

Hoe vraag ik een kiezerspas aan?

FAQ / Overheid en democratie / Verkiezingen en politieke partijen / Hoe vraag ik een kiezerspas aan?

U kunt een kiezerspas schriftelijk of mondeling aanvragen.

Schriftelijke aanvraag

De kiezerspas kunt u schriftelijk aanvragen tot uiterlijk 5 dagen voor de verkiezingen. Hiervoor kunt u een formulier afhalen (model K 6) bij de gemeente. U kunt de aanvraag al indienen voordat u de stempas heeft ontvangen. Heeft u al een stempas in huis? Dan moet u deze met het verzoek meesturen.

Mondelinge aanvraag

Een mondelinge aanvraag voor een kiezerspas kan uiterlijk op de dag voor de stemming om 12 uur gedaan worden. De kiezer moet dan persoonlijk naar het gemeentehuis waar hij/zij als kiezer staat geregistreerd. Daar toont hij/zij de stempas en vraagt mondeling een kiezerspas aan