Home > simfaq > Hoe weet ik of mijn sportvereniging veilig en volgens de regels georganiseerd is?

FAQ / Hoe weet ik of mijn sportvereniging veilig en volgens de regels georganiseerd is?

Informatie over de veiligheid kunt u binnen uw vereniging opvragen, iInformatie over wetten en regels vindt u op de website van NOC*NSF.

Als u iets wilt weten over de veiligheid binnen uw sportvereniging, dan kunt u de statuten en huisregels bekijken. Als (aankomend) vrijwilliger bij een vereniging kunt u verder de risico-inventarisatie en -evaluatie inzien. U kunt ook met een lid of bestuurslid van de vereniging over veiligheid spreken.

Informatie over wetten en regels vindt u op de website van het NOC*NSF, in de publicatie 'Wet- en regelgeving voor sportverenigingen'. Deze is bedoeld voor bestuursleden van een sportvereniging en gaat over de regels die gelden voor een vereniging. Als u zich afvraagt welke regels gelden voor uw sportvereniging, dan kunt u deze publicatie zelf inzien.