Hoe worden ouders ingelicht over het digitaal dossier JGZ?

Home > simfaq > Hoe worden ouders ingelicht over het digitaal dossier JGZ?

Hoe worden ouders ingelicht over het digitaal dossier JGZ?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Jeugd / Hoe worden ouders ingelicht over het digitaal dossier JGZ?

• De arts of verpleegkundige geeft bij het eerste contact van de ouder met de jeugdgezondheidszorg uitleg over het doel van het medisch dossier, inzagerecht en privacybescherming.
  • Het moet voor de cliënt duidelijk zijn welke JGZ-organisatie verantwoordelijk is voor de bescherming van zijn privacy.
  • De arts of verpleegkundige vraagt toestemming voor de overdracht van het dossier binnen de jeugdgezondheidszorg en vermeldt in het dossier met wie en op welke datum dit is besproken.