Hoe wordt de kinderopvang betaald?

Home > simfaq > Hoe wordt de kinderopvang betaald?

Hoe wordt de kinderopvang betaald?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Kinderopvang / Hoe wordt de kinderopvang betaald?

De ouders, de werkgever(s) en de overheid betalen elk 1/3 van de kosten voor kinderopvang. De werkgever betaalt via de belastingen aan de overheid. Ouders met een laag inkomen kunnen kinderopvangtoeslag krijgen van de overheid voor het derde deel dat zij moeten betalen. Hoeveel kinderopvangtoeslag ouders krijgen, hangt af van hun inkomen en:

• het aantal kinderen dat gebruikmaakt van kinderopvang
  • de prijs van de opvang
  • het aantal uren dat elk kind naar de kinderopvang gaat

Meer informatie

De afdeling Toeslagen van de belastingdienst geeft meer informatie over de kinderopvangtoeslag. Ook kunnen ouders daar direct zelf de toeslag aanvragen.