Hoe wordt een persoonsgebonden budget (pgb) voor Wlz-zorg vastgesteld?

Home > simfaq > Hoe wordt een persoonsgebonden budget (pgb) voor Wlz-zorg vastgesteld?

Hoe wordt een persoonsgebonden budget (pgb) voor Wlz-zorg vastgesteld?

FAQ / Zorg en gezondheid / Kosten zorg en zorgverzekering / Hoe wordt een persoonsgebonden budget (pgb) voor Wlz-zorg vastgesteld?

Een persoonsgebonden budget (pgb) wordt vastgesteld door het aantal zorguren per week te berekenen en dat te koppelen aan het bij die zorg behorende jaartarief.

Voor elke zorgfunctie bestaan verschillende klassen en tarieven. Het budget loopt van de begin- tot de einddatum van het indicatiebesluit.