Hoe zit het met de sollicitatieplicht?

Home > simfaq > Hoe zit het met de sollicitatieplicht?

Hoe zit het met de sollicitatieplicht?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Uitkeringen bij werkloosheid / Hoe zit het met de sollicitatieplicht?

Iedereen met WW moet solliciteren. Na 6 maanden moet u ook solliciteren op banen, die misschien wat minder goed aansluiten bij uw opleiding, of die minder goed betaald worden. Ook moet u dan banen die u worden aangeboden eerder accepteren.

Heeft u inmiddels al een part-time baan? Dan kunt u een tijdelijke sollicitatie-vrijstelling aanvragen. Die eindigt na 3 maanden. Daarna moet u weer proberen om meer werk of beter betaald werk te krijgen.